Author Topic: Help: LAG creation error: xSTP configuration disallowed on interface  (Read 5658 times)

Cashal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
All,

I'm experiencing a error when creating LAG between two core switches (ex4600s).  This link is meant to be the 40g connection that I want traffic to pass through first when going rack to rack.   These core switches are setup in a new rack that will be expanding out our existing environment.
However, I am running into an error and 'the google' was not helping to much. 

Juniper ex4600 switches (two of them)

set chassis aggregated-devices ethernet device-count 1
set interfaces ae0 aggregated-ether-options minimum-links 1
set interfaces ae0 aggregated-ether-options link-speed 40g
set interfaces et-0/0/24 ether-options 802.3ad ae0
set interfaces et-0/0/25 ether-options 802.3ad ae0
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching interface-mode trunk
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members all
commit

error: xSTP configuration disallowed on interface et-0/0/24 as it is part of an aggregate bundle
error: configuration check-out failed

Note: Also planning on using LACP, but the error persisted even without it.

This will continue on interface et-0/0/25 if I remove et-0/0/24. This happens on both ends of the core switches.

Anyone know the cause of this issue? Or the solution?



pcarr

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Help: LAG creation error: xSTP configuration disallowed on interface
« Reply #1 on: November 20, 2015, 05:24:57 pm »
I am having the same issue trying to build the LAG between my VC (2x EX4600s) and my Dell SonicWALL NSA5600.  Any movement on this?

Steps taken:

[edit chassis]

set aggregated-devices ethernet device-count 1

[edit interfaces]

set ae0 aggregated-ether-options minimum-links 2

set ae0 aggregated-ether-options link-speed 10g

delete interfaces xe-0/0/0 unit 0
delete interfaces xe-0/0/1 unit 0
delete interfaces xe-1/0/0 unit 0
delete interfaces xe-1/0/1 unit 0

set xe-0/0/0 ether-options 802.3ad ae0
set xe-0/0/1 ether-options 802.3ad ae0
set xe-1/0/0 ether-options 802.3ad ae0
set xe-1/0/1 ether-options 802.3ad ae0

set interfaces ae0 aggregated-ether-options lacp active

set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching port-mode trunk
set interfaces ae0 unit 0 family ethernet-switching vlan members all

set ae0 unit X family inet address x.x.x.x/x


Thanks,

-Phil

Cashal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Help: LAG creation error: xSTP configuration disallowed on interface
« Reply #2 on: November 23, 2015, 12:12:09 pm »
Phil,

Yes! I spent some time on the phone with juniper support and the fix is very easy.

The error is due to the xstp protocol (in my case rstp) being set on the two interfaces I was trying to aggregate.   It needs to be removed from them and placed on the aggregated interface (ae0 for me)

delete protocols rstp interface et-0/0/24
delete protocols rstp interface et-0/0/25
set protocols rstp interface ae0

Thanks,
Josh